Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Φτιάχτε πολύχρωμα όμορφα λουλούδια,με χαρτί υγείας ή χαρτί κουζίνας,και χρώματα!


Γεια σας!
Σήμερα θα σας δείξω κάτι λουλούδια που έφτιαξα,για πρώτη φορά.
Φτιάχνονται πολύ εύκολα και το βασικό υλικό είναι το χαρτί υγείας ή χαρτί κουζίνας,που βρίσκονται πάντα σπίτι μας!

Αυτά που θα χρειαστείτε είναι:
  • Νερομπογιές ή ακρυλικά ή τέμπερες.
  • Πινέλο με μαλακές τρίχες.
  • Παλέτα,αλλά αν δεν έχετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανένα κομμάτι μουσαμά που δεν σας χρειάζετε.
  • Κόλλα.
  • Ένα ποτήρι για να βουτάτε το πινέλο.(Μπορείτε να δοκιμάσετε παραπάνω από ένα πινέλο.)
  • Ψαλίδι.
  • Χάντρες,κουμπιά ή ότι άλλο θα μπορούσε να μπει στο κέντρο του λουλουδιού.
  • Και γκλίτερ (προαιρετικά).
  • Και κάτι πιαστράκια που λέγονται paper fasteners,που θα τα δείτε παρακάτω σε φωτογραφία.(προαιρετικά)

Πολύ απλά τα υλικά.Ακόμα και η νερομπογιές μπορεί ήδη να υπάρχουν στο σπίτι σας.
Πριν αρχίσω να σας δείχνω θέλω να πω,ότι εγώ τα έκανα με χαρτί υγείας αλλά νομίζω είναι καλύτερα με χαρτί κουζίνας.
Το χαρτί κουζίνας είναι πιο απορροφητικό,και απλώνουν τα χρώματα και αναμιγνύονται μεταξύ τους καλύτερα.

Όπως βλέπετε δίπλωσα το χαρτί μία φορά,μπορείτε όμως και να βάλετε περισσότερα φύλλα.Εγώ έκανα άλλα με δύο,άλλα με τρία και άλλα με τέσσερα.
Βάζω το ένα φύλο πάνω στο άλλο.Το ένα το κάνω πιο μικρό από το άλλο.


Παίρνουμε το πινέλο και το βουτάμε στην παλέτα μας από ένα χρώμα μέχρι και πιο πολλά,εδώ αν φαίνεται λίγο,έβαλα στο πινέλο πορτοκαλί,κόκκινο,και κίτρινο,και έκανα μία δοκιμή σε χαρτί που δεν την τράβηξα φωτογραφία όμως.
Βάζετε στην μία άκρη το ένα χρώμα και πιο πέρα τα άλλα,για να μην ενωθούν όλα τα χρώματα μαζί.
(Στο χρώμα που θα το αναμίξετε με το νερό  μην το κάνετε πολύ νερουλό.)

Αφού ήδη έχουμε βουτήξει το πινέλο στα χρώματα,μετά το βουτάτε και μία στο νερό με γρήγορη κίνηση,μία φορά για να μπορέσει να απλωθεί με την βοήθεια του νερού που θα έχει απορροφήσει πάνω στο χαρτί.Το πιέζετε λίγα δευτερόλεπτα πάνω στο χαρτί,για να ρουφήξει το χαρτί το χρώμα και να απλωθεί.
Μπορείτε και να μετακινείτε  το πινέλο και να κάνετε πειράματα με το άπλωμα των χρωμάτων.Καλύτερα πριν κόψετε τα λουλούδια κάντε δοκιμές σε κομμάτια χαρτί.



Αφού έχουμε βάλει το ένα λουλούδι πάνω στο άλλο,και το έχουμε βάψει,το στεγνώνουμε με το πιστολάκι στην χαμηλή δύναμη και προσέχουμε μην κολλήσουν τα φύλλα μεταξύ τους στο στέγνωμα.
Διπλώνουμε στην μέση,πιάνουμε την μέση του χαρτιού και κάνουμε μία μυτούλα και αρχίζουμε να την στρίβουμε.Αυτό γίνεται εύκολα όταν τα φύλλα είναι δύο,όσο βάζετε πιο πολλά φύλλα είναι δύσκολο να στριφτεί.Αλλά μπορείτε απλά να κάνετε μια μύτη χωρίς να την στρίψετε.
Το στρίψιμο εκτός ότι βοηθάει στον σχηματισμό βοηθάει επίσης να μείνει σταθερό το λουλούδι και έτσι μπορείτε να το κολλήσετε κάπου,χωρίς να χαλάσει η φόρμα του.Αλλιώς θα χρησιμοποιήσετε αυτά τα πιαστράκια.
Αυτό βοηθάει να γίνει κυματιστό το λουλούδι,μαζί με την παρακάτω κίνηση.

Όπως κρατάμε από κάτω την μυτούλα με το δεξί μας χέρι,με το αριστερό τώρα κάνουμε ένα κύκλο με τον δείκτη μας και τον αντίχειρα,από την κάτω πλευρά,και σηκώνουμε προς τα πάνω το χέρι μας για να ζαρώσει το λουλούδι και να μην είναι πλέον πλακέ.

Η επόμενη κίνηση είναι να βάλετε αυτά τα πιαστράκια σε αυτά που έχετε βάλει πάνω από δύο φύλλα ή αν θέλετε και στα δύο φύλλα.Τρυπάτε το λουλούδι με αυτά όπως είναι κλειστά και αφότου περάσει από το λουλούδι ανοίγετε τα δυο σιδεράκια.



 Μετά προσθέτετε ότι θέλετε στο κέντρο του λουλουδιού και γύρω γύρω γκλίτερ.




Στο μεσαίο και στο δεξιό δεν έβαλα γκλίτερ.




Αυτό το πάνω το είχα κάνει πριν πολύ καιρό.Δεν προοριζόταν για λουλούδι,και το σουλούπωσα διαφορετικά απλά για να σας δείξω τα χρώματα και πως το ένα περνάει στο άλλο,ή το ένα χρώμα πως απλώνεται και ''σβήνει''και δεν ξέρω πως βγήκανε έτσι έντονα τα χρώματα και το ένα αναμιγνύεται καλύτερα,μέσα στο άλλο χρώμα.Σκέφτομαι μήπως ήταν με χαρτί κουζίνας,πάντως βγήκε διαφορετικά από τα άλλα.

Μπορείτε να τα κολλήσετε σε κάρτες,ή για scrapbooking,μπορείτε το καθένα να το περάσετε με ένα σύρμα (κάνοντας ένα κυκλάκι στην κορυφή της μίας άκρης για να ασφαλίσει το λουλούδι,και καθώς κάνετε το κυκλάκι μπορείτε να περάσετε και μία χάντρα μεγάλη.)κάποιου αρκετού μήκους και να φτιάξετε ένα μπουκέτο βάζοντας τα σε ένα βάζο.
Σκεφτείτε τι άλλο μπορείτε να κάνετε,μην σας ζαλίζω άλλο κιόλας!
Να είστε καλά γεια σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου