Διακόσμηση

Δεν είναι δύσκολο να βρίσκεις ιδέες και να κάνεις εύκολες διακοσμητικές συνθέσεις με τα πράγματα που διαθέτεις, μέσα στο σπίτι σου ή πράγματα που αποθηκεύεις για πολύ καιρό,ή ακόμα και για χρόνια,και κάποια στιγμή βγαίνουν στην επιφάνεια και σου χρησιμεύουν για να δώσεις μια διαφορετική πινελιά.Αυτό που φαίνεται κορνίζα,ήταν κορνίζα άλμπουμ που έσπασε.Από πίσω από το πλαίσιο ήταν επενδυμένο το άλμπουμ.Δεν το πέταξα και έτσι το κράτησα και όταν έβαψα το σαλόνι σχεδόν μόνη(μου βγήκε η Παναγία για να βγάλω με μείξη αυτό το μπορντό χρώμα,και επίσης η μέση)αυτό ταίριαξε.Το ωραίο είναι ότι έτυχε και βγήκε μια φωτογραφία του γιου μου με τους φίλους του κάπως κοκκινωπή και ήρθε και έδεσε με το χρώμα του τοίχου. 
Τα κηροπήγια ήταν ξύλινα στο χρώμα του ξύλου
και εγώ με ένα ύφασμα μακό τα πέρασα με σπαστό λευκό (όχι τελείως άσπρο) ελαιόχρωμα αυτά που χρησιμοποιούν στην ζωγραφική(το πέρασα χωρίς να το διαλύσω με διαλυτικό).
Λειτούργησε έτσι σαν πατίνα πάνω στο κηροπήγιο.

Εδώ,είχα κάτι γλαστρούλες από το πράκτικερ που είχα βάλει κάτι κακτοειδή που όμως μαράθηκαν.
Το χώμα δεν το είχα βγάλει,και έβαλα τρεις χριστουγεννιάτικες μπάλες.Το χρώμα διαφορετικό μεταξύ τους για να κάνουν παιχνίδι, αλλά όμως μέσα στην χρωματική μου παλέτα που προτίμησα,για να βγάλω ένα αρμονικό αποτέλεσμα,και να μην είναι όλα και πολύ τουρλού-τουρλού!
Γύρω από τις γλάστρες είναι δύο κασκόλ!ναι!Τα ένωσα έτσι απλά (χωρίς ράψιμο εννοείται, γιατί θα τα ξαναφορέσω!Εμ τι?!)και τα έστριψα όπως στύβουν τα ρούχα από την μπουγάδα στο ξέπλυμα.Μετά τα τοποθέτησα κάνοντας ένα γύρο από την γλάστρα .
Αυτό που περισσεύει είναι πίσω από το πιάνο ριχτά και δεν φαινεται τίποτα.
Έτυχε να βρω και ένα χερούλι ντουλάπας στο ίδιο χρώμα με την μπλε μπάλα και το έβαλα και αυτό.(το βλέπετε ένα μικρούλι που είναι δίπλα στην μπλε μπάλα?
Δίπλα από την κορνίζα είναι μία μικρή σύνθεση με αποξηραμένα λουλούδια και φούξια δαντέλα που πάνω έχει ένα κοχύλι γύψινο(το έφτιαξα βάζοντας γύψο με νερό σε κάτι παγοθήκες που είχαν  σχήμα κοχυλιών,και μετά το έβαψα και αυτό σε μοβ-μπορντό-γαλάζιο αποχρώσεις μαζί με τα λουλούδια.
Είχα και ένα μεταλλικό κουτί για μπισκότα και το έβαλα και αυτό που ταίριαζε με τα χρώματα.
Το γαλάζιο ύφασμα είναι μεγάλο φουλάρι δώρο από την Τουρκία.
Είδατε πως ταίριαξαν όλα αυτά μεταξύ τους? 
Τι μπορείτε να κάνετε με μια παλέτα;

Θέλετε να αγοράσετε καναπέ?Δεν χρειάζεται!
Μήπως τραπεζάκι για το σαλόνι σας;Δεν χρειάζεται!
Δείτε τι μπορείτε να φτιάξετε με παλέτες οικοδομής.
Είναι πολύ ωραίες ιδέες και πάρα πολύ οικονομικές αφού ήδη το υλικό το έχετε και σε κάποιες περιπτώσεις δεν χρειάζεται καν να το τροποποιήσετε,(ίσως ένα τριψιματάκι με γυαλόχαρτο να το χρειάζεται για να μην έχει πολλές ακίδες).
Αν λοιπόν πιάνουν λίγο τα χέρια σας τολμήστε το.Στην εικόνα παραπάνω για τους καναπέδες δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω να κάνετε εκτός από το να πάρετε ''τα μέτρα'' της παλέτας και να δώσετε τις διαστάσεις της σε ένα μαγαζί  που φτιάχνει επενδύσεις για σαλόνια,επιπλάδικο, και να παραγγείλετε μαξιλάρια,ή αν θέλετε μαξιλάρια σε στυλ στρώματος όπως είναι εδώ.Το κομμάτι είναι έτοιμο από μόνο του!
 Πάρτε και λίγα μαξιλαράκια της αρεσκείας σας και αυτό ήταν.

Όσον αφορά το τραπεζάκι εκεί θέλει λίγο να πιάνουν τα χέρια σου, για να τοποθετήσεις  τις ρόδες (έχει μαγαζιά με ρόδες και στο μοναστηράκι,έτσι κάπου πιο κεντρικά) χρειάζεται ηλεκτρικό εργαλείο δρέπανο που λειτουργεί σαν ηλεκτρικό κατσαβίδι για να βιδώσετε από κάτω από την παλέτα,τις ρόδες.                         
 Από πάνω πάλι,βάζετε ένα πλέξη γκλας κομμάτι,που πάλι το παραγγέλνετε από μαγαζί που φτιάχνει τέτοια.
Άλλη μία φωτογραφία με τραπεζάκι.


Έτσι είχαμε κάνει παλιά πριν καμιά δεκαπενταριά χρόνια (πω πω γεράσαμε) σε μια μαντεμένια μηχανή που είχαμε της γιαγιάς μου.

Βάλαμε ρόδες στα πόδια της γιατί ήταν πολύ βαρύ το μέταλλο και από πάνω βάλαμε ένα κομμάτι πλέξη γκλας (αποφύγαμε το γυαλί για να μην κινδυνεύσει να σπάσει. 
Είναι επιλογής σας αυτό) Η σκέψη δική μου,-μάλλον θα το είχα δει σε κάνα περιοδικό- η κατασκευή όχι :-) Αα! ξέχασα εγώ την έτριψα με γυαλόχαρτο να φύγει η σκουριά και την έβαψα.

Εδώ πάλι άλλη χρήση ως πιατοθήκη.
Ούτε εδώ χρειάζεται να κάνετε κάτι εκτός από βάψιμο ή ένα λούστρο,ένα πέρασμα με βερνίκι για ξύλα.(και το γυαλοχαρτάκι αν χρειαστεί).

Find and prepare your pallet

Its best if you have the opportunity to look through the pile of pallets and choose which one will work best for you.  Be picky!!!  Choose one that doesn’t have a lot of nails sticking out.  Make sure it still has most of its structure as you’ll need that support to hold everything in.  You don’t want a pallet that is missing a lot of slats. Before leaving, make sure to flash your pearly whites to the person that is graciously giving you the pallet.
Set aside plenty of time to give the pallet a good sanding – start with 60-grit and move up to finish off with 220-grit sandpaper.