Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012

ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΜΩΒ ΝΟΤΑΜου ήρθε η ιδέα να ψάξω διακοσμημένα σπίτια από άλλες χώρες.Πάντα ήμουν περίεργη να δω πως διακοσμούν το σπίτι τους άλλοι λαοί.
Εδώ πάντα μου άρεσε όταν έβλεπα ένα ανοιχτό παράθυρο σπιτιού,να κοιτάζω πως είναι διακοσμημένο,να βλέπω αντικείμενα που έχουν τοποθετήσει οι ιδιοκτήτες,και λίγο πολύ αντιπροσωπεύει το γούστο τους,και όλα αυτά να έχουν μια μικρή ιστορία.Χρώματα,σχήματα,υλικά,
δεν ξέρω για σας.αλλά για μένα όλα αυτά κρύβει μια γοητεία.
Πόσο μάλλον να ρίξω μια ματιά σε σπίτια ξένα που προδίδουν άλλο πολιτισμό,άλλη κουλτούρα και  άλλα παραδοσιακά διακοσμητικά στοιχεία.


Με πιο μοντέρνο στυλ,βρήκα ένα σπίτι που σε κάποιους χώρους του σπιτιού έχει κυριαρχήσει,το μωβ χρώμα.
Παρόλα αυτά,στοιχεία μέσα από το σπίτι,όπως μπαμπού,τα πολύ γνωστά κινέζικα φαναράκια,κινέζικα σχέδια και μοτίβα σε πίνακες και μαξιλάρια,μας δίνουν μία γεύση από παραδοσιακή κινέζικη διακόσμηση.
Η κρεβατοκάμαρα εδώ συνδυάζεται με έπιπλα και κλινοσκεπάσματα σε κόκκινο και πράσινο,χρώματα έντονα και υψηλής καθαρότητας,πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με τον συνδυασμό των λουλουδιών στα μαξιλάρια και της floral ταπετσαρίας.
Πως αναδεικνύονται οι φόρμες και τα αντικείμενα σε λιτούς χώρους εε?Όπως το ξύλινο έπιπλο, και το φωτιστικό ψηλά πάνω από το κρεββάτι,που πέφτει το μάτι κατευθείαν εκεί.
Πάντα μου άρεσαν οι λιτοί και ελεύθεροι χώροι  αλλά δυστυχώς στο σπίτι μου δεν είναι έτσι.Αν θέλετε να δείτε το υπόλοιπο σπίτι και να βάλετε την μετάφραση της Google(όλο και καμιά λεξη θα πιάσετε),πηγαίνετε σε αυτό το blog που σας παραπέμπω.www.51hejia.comΚαι αν δείτε κάνα κεφάλι να κοιτάει απ'έξω από το παράθυρο σας,μην τρομάξετε,εγώ θα είμαι! :-)
Καλή σας μέρα!!