Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥΜΕΡΙΚΟ ΠΗΛΟ. [update 2015]


Γεια σας!
Το άρθρο αυτό είναι για λουλούδια φτιαγμένα από πολυμερικό πηλό.
Έκανα μια λίστα όπως θα δείτε στο τέλος,από διάφορα video,που βρήκα στο YouTube.
Με τον καιρό όμως θα βγαίνουν και άλλα καινούργια,που θα βλέπετε στην πορεία.
Στην φωτογραφία που βλέπετε είναι ένα λουλούδι δαχτυλίδι από πολυμερικό πηλό.
Παλιότερα είχα φτιάξει κάνα δυο λουλουδάκια αλλά κοιτούσα φωτογραφίες ή video για να τα φτιάξω.Δυστυχώς δεν έχω το ταλέντο να φτιάχνω ή να ζωγραφίζω φιγούρες ή ζώα κτλ από την φαντασία μου.Βγαίνουν λίγο -πολύ άστα να πάνε!Μόνο αφηρημένο στυλ μπορώ.Τώρα αυτό μου βγήκε χωρίς να κοιτάξω.

Ο πηλός που χρησιμοποίησα ήταν ροζ,αλλά τελικά ενώ το είχα φτιάξει έτσι,για το άρθρο και μόνο το άλλαξα.Απλά ήθελα να βάλω μια φωτογραφία σε αυτό και δεν είχα κάτι άλλο..Σαν σχέδιο δεν είμαι ευχαριστημένη,αλλά μου αρέσει έτσι όπως το'χω βάψει και μου αρέσει και η φωτογραφία.
Επιπλέον 
Το έβαψα με μανό νυχιών για να δω πως θα βγει,και χρωματιστές πούδρες,(κοινώς χρυσόσκονες).Έβαλα ανοιχτά και πιο σκούρα χρώματα του μπλε και ένα ροζ.Και από πούδρες έβαλα ότι θες!Έκανα πειραματισμούς.Έβαλα ασημένια,κόκκινη,μπλε,πράσινη,μια άλλη που ιριδίζει,και δεν ξέρω ποια άλλη. :-)
 Γύρω-γύρω το έβαψα σκούρο μπλε,και πιο μέσα με πιο ανοιχτό.
Άφηνα να στεγνώνει λίγο για να βάζω άλλο χρωματάκι και χρησιμοποίησα και πινέλα ζωγραφικής.Μετά έβαλα στο τέλος τις χρυσόσκονες.Κάποια στιγμή θα του βάλω και βερνίκι.Είχα δει κάπου που χρησιμοποιούν βερνίκι ξύλου νερού.
Για μονιμότητα μετά το ψήσιμο,αν θέλουμε να χρωματίσουμε τον πηλό (εκτός τις χρυσόσκονες που βάζουμε πριν το ψήσιμο) καλύτερα να χρησιμοποιούμε ακρυλικά χρώματα.

Εδώ στην πάνω φωτογραφία έπαιξα λίγο με τα φίλτρα.


Και εδώ σε αυτήν βρήκα ένα περιοδικό που είχε το ίδιο ακριβώς χρώμα με το σκούρο μπλε μανο που χρησιμοποίησα.

Λοιπόν εδώ έφτιαξα μια λίστα με διάφορα βίντεο που επέλεξα,που δείχνουν πως να φτιάχνετε λουλούδια με πολυμερικό πηλό.
Πατήστε το κουμπί πάνω αριστερά που γράφει playlist για να επιλέξετε ποιο βίντεο θέλετε να παρακολουθήσετε.
Κάτω αριστερά ανάμεσα από το κουμπί play υπάρχουν δύο κουμπάκια.Πατήστε ανάλογα αν θέλετε να πάτε στο επόμενο ή στο προηγούμενο βίντεο.
Αν σας ενδιαφέρει δείτε την συνέχεια στο youtube πατώντας το κουμπί που γράφει youtube,και βρεθείτε εκτός λίστας των βίντεο αυτών.με άλλα παρόμοια βίντεο του youtube.
Καλούς πειραματισμούς!
Αν έχει δεύτερη λίστα από κάτω,είναι λάθος που δεν μπορώ να διορθώσω.Συγνώμη για αυτό!
Καλή συνέχεια!