Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

ΦΤΙΑΞΤΕ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΕΝΑ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΑΠΟ ΣΠΑΣΜΕΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΜΠΑΛΑ,ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΙΛΙΚΟΝΗ.

RING MADE FROM BROKEN CRISTMAS BALL
Δαχτυλίδι από Χριστουγεννιάτικη μπάλα
Γεια σας!Καλή χρονιά να έχουμε με υγεία,ειρήνη,και ευτυχία!

Σκέφτηκα να δοκιμάσω να φτιάξω ένα δαχτυλίδι από μία σπασμένη χριστουγεννιάτικη μπάλα,καθώς την βρήκα μέσα στο κουτί σπασμένη όταν αγόρασα ένα σετ, από μικρές μπάλες.
Αν σας έχει σπάσει καμία μπάλα μπορείτε να προσπαθήσετε να φτιάξετε ένα δαχτυλίδι.
Μπορείτε να φτιάξετε και κάτι άλλο προσθέτοντας κομμάτια σε κάποιο διακοσμητικό.Ή ακόμα να φτιάξετε μενταγιόν ή καρφίτσα.Αλλά μάλλον καλύτερα να βάλετε εκεί μία βάση πριν αρχίσετε να κολλάτε τα κομμάτια πάνω της.

Θα χρειαστείτε:
  • μία σπασμένη μπάλα,που να έχει ωραίο ανάγλυφο
  • θερμενόμενο πιστόλη σιλικόνης(αν δεν έχετε και θέλετε να πάρετε μην τυχόν ξεχάσετε και τις μπάρες σιλικόνης εε;!
  • μία βάση για δαχτυλίδι  

Aυτά μόνο!!



 Σκέφτηκα πως αν έβαζα κομμάτι-κομμάτι το ένα πάνω στο άλλο,όχι όμως πάνω ακριβώς στο ίδιο κομμάτι,θα έβγαζε ένα σχήμα που ίσως έβγαζε ένα ωραίο αποτέλεσμα.

ring

 Όποτε πως άρχισα με αυτήν την σπασμένη μπάλα...

ring

Έβγαλα το συρματένιο πιαστράκι προσεκτικά από την μπάλα,όπως βλέπετε στην φωτογραφία.Και χρησιμοποίησα την χρυσή βάση,για να αρχίσω να βάζω ένα-ένα τα κομματάκια,μέσα στο βαθούλωμα,που κάνει όπως βλέπετε στην κάτω φωτογραφία.

Για να δείτε πως περίπου θα είναι το σχήμα δοκιμάστε να βάλετε blue tack (μπλου τακ) αυτή την κόλλα πλαστελίνη που χρησιμοποιούμε για κολλήσουμε αφίσες.Εγώ δεν έβαλα και μόλις πήγαινα να βάλω μερικά κομμάτια,έπεφταν.
Αυτό θα το κάνετε (αν γίνεται τελικά) για να φτιάξετε ένα προσχέδιο.
Και αν σας αρέσει,προσπαθήστε,όταν βγάζετε την μπλου τακ,να τα ακουμπήσετε σε μια σειρά για να μην ξεχάσετε ποιο κομμάτι θα βάλετε,όταν θα αρχίσετε να φτιάχνετε το τελικό σχέδιο.
Γενικά να τα κολλάτε απαλά με προσοχή,γιατί είναι εύθραυστες πολλές μπάλες.

Εγώ άρχισα να το φτιάχνω με την χρυσή βάση της μπάλας,αλλά μετά πρόσεξα ότι η χρυσή βάση της μπάλας άφησε ένα κενό πιο μεγάλο ανάμεσα στο δαχτύλο.Σαν να είναι λίγο υπερυψωμένο το δαχτυλίδι,από το δάχτυλο.
Το να βάλω την χρυσή βάση της μπάλας το έκανα σκεπτόμενη ότι τα κομμάτια θα είχαν μία κλίση προς τα κάτω και έτσι θα ερχόντουσαν στην ίδιο ύψος,και δεν θα φαινόταν ότι εξέχει.

ring

Επίσης σκέφτηκα,ότι αυτό το βαθούλωμα,το κενό,που κάνει το σπασμένο κομμάτι της  μπάλας,
θα έμπαιναν κάποια κομμάτια μέσα εκεί όπως βλέπετε στην κάτω φωτογραφία,και θα βοηθούσε καλύτερα στο φτιάξιμο του.
Αυτό είναι το πρώτο κομμάτι που έβαλα και όλα τα κόλλησα με σιλικόνη,προσθέτοντας ένα-ένα,πάνω στο άλλο για να συνδέονται μεταξύ τους,και για να μην αφήνει κενά.
Μετά γύρισα το δαχτυλίδι και έβαλα παντού σε όλη την κάτω επιφάνεια,ένα κάπως παχύ στρώμα σιλικόνης για να το ενισχύσω,για να μην σπάσει εύκολα.

ring

Αν θέλετε λιμάρετε λίγο τις γωνίες για να μην είναι πολύ μυτερές.
Ελπίζω να φτιάξετε ένα και να μου το δείξετε.
Και προσοχή να μην καείτε!!
Να'στε καλά!Γεια σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου