Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΕΧΝΗΣ-INTERACTIVE GAMES OF ART



Παίξτε on-line φτιάχνοντας απλά τοπία με ξύλο η πέτρες,φτιάξτε μικρές συνθέσεις από στοιχεία Εθνικής πινακοθήκης,φτιάξτε κολάζ,φτιάξτε μια ζούγκλα με έτοιμα τα στοιχεία που θα χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε τον πίνακα.


Σε όλα αυτά υπάρχει ένα μενού με κατηγορίες με τα αντικείμενα που θα επιλέξετε και απλά τα τοποθετείτε στην επιφάνεια της εργασίας σας.
Κάντε μεγέθυνση μεγέθυνση ή σμίκρυνση,αλλάξτε τους κατεύθυνση και  κινείστε μέσα στον χώρο,μέχρι να ικανοποιηθείτε με το σημείο που τα τοποθετήσατε,και το επιλέξετε πλέον ως τελική σας σύνθεση.




Σε αυτή την δραστηριότητα μπορείς να φτιάξεις τοπία,ζώα,καραβάκια,και ότι άλλο χωρίς πολύ λεπτομέρεια, από κομμάτια ξύλων και κλαδιών,πέτρες,πλαστικά κομμάτια και άλλα υλικά.Και το ωραίο είναι ότι τα στοιχεία είναι σε ρεαλιστική απόδοση.Είναι δηλ. σαν να βάζεις ένα πραγματικό κομμάτι ξύλο που θα μπορούσες να είχες βρει σε μία παραλία ή μία πέτρα και κ.τ.λ.
'Εχει και ένα κουμπί που αν το πατήσεις κινείται αυτό που έφτιαξες.Η δραστηριότητα αυτή λέγεται ''see saws''. 




Αυτήν την σύνθεση την έφτιαξα εγώ,είναι η δραστηριότητα με τα δανεισμένα στοιχεία από ξένη εθνική πινακοθήκη που είπα παραπάνω,από το ''still life'' παιχνίδι -δραστηριότητα.Εδώ αν κάνεις τα αντικείμενα σύροντας τα με το ποντίκι να φύγουν από το τραπέζι,από την εικόνα της σύνθεσης σου (αν θες να  βγάλεις κάποια)τότε κάνουν έναν θόρυβο σαν να έπεσαν και έσπασαν.(σπάστε τααα...!)




Φτιάξτε μια ζούγκλα,σας δίνει έτοιμα τα στοιχεία όπως βλέπετε δεξιά και εσείς τα επιλέγετε και φτιάχνετε την σύνθεση σας.


Επίσης μου άρεσε πολύ και το ''flow''.



To 3-d twirler δεν είναι κάτι που θέλει να βάλεις φαντασία αλλά επειδή και μόνο έχει σαν έτοιμες λίγα τρισδιάστατα στοιχεία και εσύ λίγο τα τροποποιείς (μα πανεύκολα!)σε βάζει λίγο στο τρυπάκι του τρισδιάστατου σχεδίου, γιατί πραγματικά πρέπει να έχεις εμπειρία στο σχέδιο αλλά και μεγαλύτερη να χειριστείς ένα πραγματικό πρόγραμμα 3-d ηλεκτρονικού σχεδίου.


Για όλα αυτά τα διαδραστικά αλλά και κάποια ακόμα κάντε κλικ εδώ.ΠΗΓΗ(SOURCE):http://www.nga.gov/kids/zone/zone.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου