Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ

Δεν είναι πολύ όμορφα μικρά δημιουργήματα?
Πάντα βρίσκαμε τα σαλιγκάρια χαριτωμένα,θα δείτε παρακάτω γιατί είναι άξια της φήμης τους.Γιατί οι άντρες είναι σαν τα σαλιγκάρια...?
Γιατί έχουν κέρατα, τους τρέχουν τα σάλια και νομίζουν ότι το σπίτι είναι δικό τους.

Παρακάτω το άρθρο που βρήκα για τα σαλιγκάρια,και είναι πολύ ενδιαφέρον.

ΑΥΤΟ ΕΊΝΑΙ ΜΉΠΩΣ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΄΄ΤΡΑΒΑΤΕ ΜΕ ΚΙ ΑΣ ΚΛΑΙΩ??''

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ «ΒΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ» 
Ξέχωρα από την εκθαμβωτική συνδρομή των σαλιγκαριών στις επιστήμες και στην υγεία του ανθρώπου, ενδέχεται να οφείλουμε σε αυτά ακόμη και τα... ρομαντικότερα καλλιτεχνικά μας έργα! Ο λόγος για το φημισμένο βέλος εκείνου του άτακτου μικρού θεού των αρχαίων, του Ερωτα. Ως γνωστόν, με αυτό σαΐτευε τις καρδιών αθώων κατά κανόνα κορασίδων και τις έριχνε στις αγκάλες των κατακτητών τους. Αλλά... αφού κανένα τέτοιο θύμα δεν βρέθηκε με βέλος καρφωμένο στο σώμα του, από πού εμπνεύστηκαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι το άθλημα; Ο εδώ και 30 χρόνια «σαλιγκαρολόγος» ερευνητής του καναδικού Πανεπιστημίου ΜcGill Ρον Τσέις (Ron Chase) πιστεύει ότι έχει την απάντηση: «Από τις σαϊτομαχίες των σαλιγκαριών». 


Τι εννοεί; Τα κοινά σαλιγκάρια του κήπου μας είναι ερμαφρόδιτα. Παράγουν και ωάρια και σπέρμα αλλά δεν αυτογονιμοποιούνται. Αντίθετα, συνευρίσκονται σε μια μαραθώνια διαδικασία, που κρατάει από δύο ως έξι ώρες, με εξαιρετικά πολύπλοκες μανούβρες κεραιών, τριψιμάτων και δαγκωμάτων. Κατά την κορύφωση εκτυλίσσεται μια ιδιότυπη «σαϊτομαχία», όπου το καθένα εμφανίζει δίπλα σε μία από τις κεραίες του ένα ασβεστώδες «βέλος», περιτυλιγμένο με βλέννα και γεμάτο σπέρμα. Προσπαθεί με αυτό να καρφώσει το ταίρι του, το οποίο πασχίζει να το αποφύγει και να καρφώσει το δικό του! Οταν το καταφέρει, ο νικητής αποχωρεί σίγουρος ότι έχει διασφαλίσει τη συνέχεια της γενιάς του.  
πηγή:το βήμα.