Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥΜΕΡΙΚΟ ΠΗΛΟ. [update 2014]


Γεια σας!
Το άρθρο αυτό είναι για λουλούδια φτιαγμένα από πολυμερικο πηλό.
Έκανα μια λίστα όπως θα δείτε στο τέλος,από διάφορα video,που βρήκα στο YouTube.
Με τον καιρό όμως θα βγαίνουν και άλλα καινούργια,που θα βλέπετε στην πορεία.
Στην φωτογραφία που βλέπετε είναι ένα λουλούδι δαχτυλίδι από πολυμερικο πηλό.
Παλιότερα είχα φτιάξει κάνα δυο λουλουδάκια αλλά κοιτούσα φωτογραφίες ή video για να τα φτιάξω.Δυστυχώς δεν έχω το ταλέντο να φτιάχνω ή να ζωγραφίζω φιγούρες ή ζώα κτλ από την φαντασία μου.Βγαίνουν λίγο -πολύ άστα να πάνε!Μόνο αφηρημένο στυλ μπορώ.Τώρα αυτό μου βγήκε χωρίς να κοιτάξω.

Ο πηλός που χρησιμοποίησα ήταν ροζ,αλλά τελικά ενώ το είχα φτιάξει έτσι,για το άρθρο και μόνο το άλλαξα.Απλά ήθελα να βάλω μια φωτογραφία σε αυτό και δεν είχα κάτι άλλο..Σαν σχέδιο δεν είμαι ευχαριστημένη,αλλά μου αρέσει έτσι όπως το'χω βάψει και μου αρέσει και η φωτογραφία.
Επιπλέον 
Το έβαψα με μανο νυχιών για να δω πως θα βγει,και χρωματιστές πούδρες,(κοινώς χρυσόσκονες).Έβαλα ανοιχτά και πιο σκούρα χρώματα του μπλε και ένα ροζ.Και από πούδρες έβαλα ότι θες!Έκανα πειραματισμούς.Έβαλα ασημένια,κόκκινη,μπλε,πράσινη,μια άλλη που ιριδίζει,και δεν ξέρω ποια άλλη. :-)
 Γύρω-γύρω το έβαψα σκούρο μπλε,και πιο μέσα με πιο ανοιχτό.
Άφηνα να στεγνώνει λίγο για να βάζω άλλο χρωματακι και χρησιμοποίησα και πινέλα ζωγραφικής.Μετά έβαλα στο τέλος τις χρυσόσκονες.Κάποια στιγμή θα του βάλω και βερνίκι.Είχα δει κάπου που χρησιμοποιούν βερνίκι ξύλου νερού.

Εδώ στην πάνω φωτογραφία έπαιξα λίγο με τα φίλτρα.


Και εδώ σε αυτήν βρήκα ένα περιοδικό που είχε το ίδιο ακριβώς χρώμα με το σκούρο μπλε μανο που χρησιμοποίησα.

Λοιπόν εδώ έφτιαξα μια λίστα με διάφορα βίντεο που επέλεξα,που δείχνουν πως να φτιάχνετε λουλούδια με πολυμερικό πηλό.
Δίπλα από το play κουμπί υπάρχει ένα άλλο κουμπί,πατήστε το για να πάει μπροστά και να δείτε ένα άλλο βίντεο με το ίδιο θέμα..
Υπάρχουν δύο βίντεο που δείχνει για πορσελάνη,αλλά μπορείτε αν σας άρεσε το σχέδιο του λουλουδιού να κάνετε το ίδιο και με τον πηλό.
Υπάρχει και ένα βίντεο που δεν ήθελα να συμπεριλάβω (αλλά δεν κατάφερα να το σβήσω και το άφησα) και είναι βίντεο που έχει και άλλο επεισόδιο.Αν σας ενδιαφέρει δείτε την συνέχεια στο utube πατώντας το κουμπί που γράφει utube.
Καλούς πειραματισμούς!
:-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου